Ohh, je gebruikt Internet Explorer...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Over de mantelzorgtest

De Mantelzorgtest geeft inzicht in hoeveel tijd en energie mantelzorg kost. En of er nog genoeg tijd over is voor ontspanning, werk en andere verplichtingen. Ook helpt de Mantelzorgtest met een persoonlijk hulpaanbod: van praktische tips tot mogelijkheden om hulp in te schakelen.

De Mantelzorgtest wordt aangeboden door stichting Mantelzorgtest. De Mantelzorgtest is ontwikkeld door zorgverzekeraar CZ, met medewerking van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Vanaf eind 2021 werken stichting Mantelzorgtest en ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) samen aan de landelijke uitrol van de Mantelzorgtest. Gemeenten en hun partners worden uitgenodigd hierbij aan te sluiten. Als gemeente meedoen? En ook voor de mantelzorgers in uw gemeente het lokale aanbod van hulp en ondersteuning in de Mantelzorgtest beschikbaar maken? Stuur een mail naar info@mantelzorgtest.nl en we nemen contact met u op.

Naast de landelijke Mantelzorgtest zijn er ook regionale varianten:

Deze regionale varianten zijn gemaakt in samenwerking met gemeenten en lokale zorginstellingen. Het hulpaanbod bevat ook lokale diensten. Dit aanbod wordt in de toekomst verder uitgebreid.

Zorgverzekeraar CZ heeft ook een eigen variant:

Deze variant is gemaakt in samenwerking met CZ. Het hulpaanbod bevat ook diensten specifiek voor CZ verzekerden. Het aanbod vanuit andere  zorgverzekeraars wordt in de toekomst verder uitgebreid.